Sisälogistiikan automaatio on joukkuepeliä

Liiga-kauden 2018-2019 Suomen mestarijoukkue HPK on saanut erityisen kunnianosoituksen pitkäaikaiselta sponsoriltaan, kun innovatiivisista pakkausratkaisuistaan tunnettu PACCOR nimesi automaattitrukkinsa HPK:n pelaajien mukaan. ”Rocla AGV:t ovat tärkeitä pelaajia meidän joukkueessamme”, Paccor Finland Oy:n toimitusjohtaja kiteyttää. (English version of the article)

Hämeenlinnan pallokerhon eli HPK:n Liiga-kausi huipentui Suomen mestaruuteen keväällä 2019. Sitä ennen HPK on sijoittunut kolme kertaa hopealle ja yhdeksän kertaa pronssille. Suomen mestaruus oli joukkueelle toinen. ”Kyllähän tämä oli aikamoinen kasvutarina. Joukkueen peli kehittyi koko ajan”, HPK:n myyntipäällikkö Sami Matinkari sanoo.

Liigan kiertopalkinto Kanada-malja varastotiloissa

Kanada-malja eli "poika" on Liigan kiertopalkinto, jonka Suomen jääkiekkoliitto sai Kanadan suomalaissiirtolaisilta vuonna 1950.

Hämeenlinnan Rinkelinmäen Pohjantähti Areena muuttuu HPK:n kotipelien aikana kaupungin suurimmaksi ravintolaksi, jossa myös Paccorin valmistamat tuotteet ovat näkyvästi esillä. HPK:n asiakkuuspäällikkö Hannu Savolainen korostaa kotiotteluiden merkitystä ytimekkäästi: ”Kotihalli on kuudes pelaaja”.

Rocla AGV:t ovat olennainen osa sisälogistiikkajoukkuetta

Automaattitrukkien nimeäminen pelaajien mukaan on HPK:n edustajien mielestä hieno juttu. Suomen mestaruus ratkesi seitsemännessä loppuottelussa, joten yksi Rocla AGV sai nimen Game Seven. Yksi automaattitrukeista kantaa HPK:n päävalmentaja Antti Pennasen lempinimeä ”Pendo”. Myös hyökkääjä Niclas Lucenius sekä puolustajat Petteri Nikkilä ja Arto ”Lada” Laatikainen saivat nimensä Rocla AGV:n kylkeen. Maalivahti Emil Larmi pelaa tällä kaudella Pohjois-Amerikassa solmittuaan kahden vuoden NHL-sopimuksen Pittsburgh Penguinsin kanssa. Rocla AGV nimeltä Larmi jatkaa kuitenkin tiimityötä Paccorin sisälogistiikkajoukkueessa. 

”Rocla AGV:t ovat olennainen osa meidän joukkuettamme. Meillä on paljon nimikkeitä ja tavaroiden pitää liikkua. On tärkeää hallita toimitusketjua ja jos logistiikka ei toimi, niin joudumme pelaamaan ikään kuin alivoimalla. Mikä tahansa poikkeama tuotannossa on vähintäänkin epätoivottavaa”, Paccor Finland Oy:n toimitusjohtaja Pekka Jokimies korostaa.

Kuvassa Larmiksi nimetty Rocla AGV, joka auttaa sisälogistiikassa

Vaikka maalivahti Emil Larmi on siirtynyt pelaamaan NHL:ään, jatkaa Rocla AGV nimeltä Larmi tiimityötä Paccorin sisälogistiikkajoukkueessa.

Innovatiivisista ja kestävää kehitystä edustavista pakkausratkaisuistaan tunnettu Paccor on Itä-Euroopan suurin ja Euroopan toiseksi suurin muovipakkausten valmistaja. Lähes kaikki yrityksen valmistamat tuotteet, kuten voi- ja margariinirasiat, jugurttipurkit sekä liha- ja leikkelepakkaukset, on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista. ”Musta muovi on kierrätyksen kannalta haastavaa, joten siitä luovutaan tai siirrytään versioon, jota kyetään käsittelemään”, Pekka Jokimies kertoo. Teollisessa pakkaamisessa korostuu ruokatarvikkeiden hävikin pienentäminen. ”Hävikillä on paljon isompi hiilijalanjälki kuin muovilla, jota pystytään kierrättämään”, Jokimies analysoi. 

Automaatio lisää työntekijöiden hyvinvointia ja prosessien tehokkuutta

Paccor Finland Oy:n työsuojeluvaltuutettu Tommi Hongisto on entisen jääkiekkoilija Tuomo Hongiston poika. Sisälogistiikan automaation Tommi Hongisto kokee erittäin myönteisenä asiana, koska automaatio vähentää epäergonomista ja yksitoikkoista työskentelyä ja lisää työntekijöiden hyvinvointia, turvallisuutta sekä prosessien tehokkuutta. 

Paccorin tuotannon automaatioastetta nostettiin, kun uusi tehdas valmistui Hämeenlinnaan vuonna 2012. Uudet radastot lähtivät toimimaan täsmälleen suunnitelmien mukaisesti. ”Roclan vihivaunut olivat meille jo entuudestaan tuttuja ja kokemus oli hyvä, joten emme edes miettineet vaihtoehtoja. Yhteistyö toimii ja kaikki mitä on sovittu, on myös toteutettu”, Paccor Finland Oy:n kiinteistöstä vastaava Tero Ilomäki sanoo. Rocla AGV Services saa Ilomäeltä erityistä kiitosta: ”Huolto ja ylläpito toimivat mallikkaasti”. Syksyn 2019 aikana Paccor ottaa käyttöön lisää uusia innovatiivisia palveluja.

Ryhmäkuva, jossa Hannu Savolainen ja Sami Matinkari HPK:sta sekä Rocla AGV:n Kosti Tauschi ja Paccorin Tero Ilomäki.

HPK:n Hannu Savolainen (oik.) ja Sami Matinkari (toinen oikealta) toivat arvostetun Kanada-maljan kunniakierrokselle Paccorille. Rocla AGV:n Kosti Tauschi kuvassa vasemmalla ja Paccorin Tero Ilomäki toinen vasemmalta. 

Kaudella 2019-2020 HPK lähtee pelaamaan liikkuvaa ja karvaavaa peliä ja luottaa valmennustiimiinsä. Alkanut kausi on myös HPK:n 90. juhlavuosi. Mestarijoukkueen hämeenlinnalaisille rakentama oranssi kevät innoittaa Tero Ilomäen miettimään tulevaa. ”Toivottavasti pääsemme pian maalaamaan lisää lattia oranssiksi”, Ilomäki suunnittelee.

Lisätietoja: rocla-agv.com/en/agv-services

Valokuvat: Ida Virtaranta